latinica  ћирилица
06/10/2017 |  18:07 ⇒ 07/10/2017 | 10:13 | Аутор: РТРС

И Власеница плаћала БН ТВ! (ВИДЕО)

Скроман социјални буџет од тек нешто више од 4 милиона марака и дефицит у висини годишњег буџета није спријечио предходну власт у Власеници да се уговором обавеже да ће приватној БН ТВ мјесечно плаћати хиљаду марака, без ПДВ-а.
БН ТВ - Власеница уговор - Фото: РТРС
БН ТВ - Власеница уговорФото: РТРС

Обавеза РТВ БН при том се свела на пар минута програма, односно двије посјете овој локалној заједници. 

За борачке категорије, пензионере, омладинске организације, из власеничког буџета исплаћивало се нередовно и мало, а уз Центар за културу одлуком ранијег сазива СО под стечај је отишла и локална ТВ, Власенички информативни канал. А да ли је БН у складу са уговореним обавезама била прозор у свијет становника Власенице.

Бивши начелник Власенице Драгослав Тодоровић са РТВ БН склопио је уговор на неограничен период са мјесечном траншом од 1 117 марака која би се плаћала сваког 20. у мјесецу.

"Та ТВ једном је долазила, репортажа када је одборник СНС прешао за одређену своту новца на страну СДС-а и када су добили скупштинску већину", истакао је шеф Клуба одборника СНСД у СО Власеница Александар Краљевић.

За предходну гарнитуру власти БН ТВ коректно је одрађивала уговорени посао. При том, из власеничког СДС-а тврде да је уговор наслијеђен, мада је документ датиран 8. августа 2014. 

"Био је то уговор са медијском кућом као и свим другим медијима . Локална ТВ била је неприхватљива. Судске пресуде би блокирале буџет општине, па смо донијели одлуку да не треба да постоји", каже Перо Стојшић из СДС-а.

Одлуком да не постоји ВИК, као ни омладински савез, да не финансирају Удружење пензионера, дугује Борачкој организацији, Организацији породица погинулих,социјалним категоријама пресудили су сами себи, изгулили власт у Власеници. Оставили су бреме дугова од 4 милиона, ниво годишњег општинског буџета, бројне тужбе и дугогодишње репрограме.