latinica  ћирилица
06/10/2017 |  17:39 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Једномјесечни притвор Берићу и Савићу

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор Ненаду Берићу /36/ и Александру Савићу /37/ из Бањалуке због сумње да су починили кривично дјело покушај тешког убиства бањалучког професор Спасе Шакоте и изазивање опште опасности.
Привођење Ненада Берића Тужилаштву - Фото: РТРС
Привођење Ненада Берића ТужилаштвуФото: РТРС

Суд Берићу ставља на терет и кривично дјело трговина утицајем, а притвор је одређен до 4. новембра рачунајући дан хапшења, речено је Срни у суду.

Притвор је одређен због опасности да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или помагаче.

Мјере притвора одређене су и због опасности да ће осумњичени поновити кривично дјело или да ће завршити започето, као и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа.

Берић и Савић су у уторак, 3. октобра, око поноћи подметнули четири бомбе под Шакотин аутомобил, који је био паркиран испред зграде у којој станује професор.

Бомбе су експлодирале сљедећег дана око 10.30 часова када је Шакота покренуо аутомобил.

Шакота је у овој експлозији лакше повријеђен, а осим њега повријеђен је и случајни пролазник. Њима је указана љекарска помоћ у Универзитетско клиничком центру Републике Српске, након чега су пуштени на кућно лијечење.

Извор: Срна