latinica  ћирилица
06/10/2017 |  16:24 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Челинац - Уручена одликовања за погинуле борце ВРС (ВИДЕО)

У Челинцу је уручено 14 одликовања породицама погинулих бораца са територија општина Челинац, Теслић и Кнежево. Одликовања је уручио изасланик предсједника Српске, Синаша Каран, а са скупа је поручено да је ово знак захвалности погинулим борцима за највећу жртву коју су дали за стварање Републике Српске.
Челинац одликовања - Фото: РТРС
Челинац одликовањаФото: РТРС

Бол за братом Радом, за Живка Вучића ни након више од 20 година није престала. Свако сјећање буди ружне успомене, али данашње одликовање, каже, доказ је да борци Српске никада неће бити заборављени.

"Хвала Републици Српској, предсједнику и борачкој организацији што нас нису заборавили", истакао је брат погинулог борца Живко Вучић.

Иако се бол и патња породица не може надокнадити, општина Челинац стамбеним збрињавањем, запошљавањем чланова породица погинулих бораца и изградњом спомен-обиљежја трајно чува сјећање на оне који су свој живот дали за Републику Српску.

"Без обзира што смо општина која није била рубног карактера, наши борци преко 4.500 било је присутно по свим ратиштима -
од Херцеговине до Новог Града", навео је начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

"Наша је обавеза данас да јачамо и градимо Републику Српску. Да не дозволи никоме да дирне једну такву творевину у чијим темељима су њихови животи и да дограђујемо једно добро, лијепо мјесто за живот свих грађана Републике Српске", поручио је изасланик предсједника Републике Српске Синиша Каран.

Постхумна одликовања додијељена су указом предсједника Републике Српске, Милорада Додика, а на иницијативу Борачке организације и Републичке организације породица погинулих и несталих.