latinica  ћирилица
06/10/2017 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Директор "Службеног гласника Српске": Спреман сам да одговарам за свој рад

Директор "Службеног гласника Републике Српске" Драган Веселиновић изјавио је да је увијек спреман да за свој рад одговара пред Владом Републике Српске, као оснивачем овог службеног гласила, али и пред судским органима.
Службени гласник - Фото: РТРС
Службени гласникФото: РТРС

Веселиновић не сматра спектакуларним то што су представници опозиције данас поднијели Окружном јавном тужилаштву кривичну пријаву против њега због необјављивања одлука Народне скупштине Српске.

"О томе да ли су у праву и да ли су имали разлог да поднесу пријаву најбоље ће да суде бирачи на сљедећим изборима", рекао је Веселиновић новинарима у Бањалуци.

Он тврди да је радио најбоље што је знао и могао у одређеним околностима.

Упитан зашто ове одлуке Народне скупштине нису објављене скоро двије године, Веселиновић је рекао да ће о томе разговарати пред судским органима.

Лидери СДС-а, НДП-а и ПДП-а Вукота Говедарица, Драган Чавић и Бранислав Бореновић поднијели су данас кривичну пријаву против Веселиновића због необјављивања одлука Народне скупштине које се односе на одржавање референдума о Суду и Тужилаштву БиХ и на састав Комисије за спровођење референдума.

Извор: СРНА