latinica  ћирилица
06/10/2017 |  10:24 | Аутор: РТРС

Легија тражи да га пусте на сахрану мајке

Наталија Улемек преминула у Београду, а најчуванији српски затвореник поднијеће молбу да изађе из затвора. Милорад Улемек вијест примио сталожено. Очекују се велике мјере обезбјеђења.
Милорад Улемек Легија (Фото: Курир) -
Милорад Улемек Легија (Фото: Курир)

Наталија Улемек, мајка Милорада Улемека Легије, преминула је у четвртак у Београду. Она је имала висок притисак, проблеме са срцем и тешко се кретала. Неколико дана била је на болничком лијечењу, а онда ју је ипак издало срце.

Најчуванији српски затвореник ће, јер му то закон дозвољава, преко надлежних замолити Специјални суд, односно Виши суд у Београду и предсједника тог суда, да му дозволи да изађе из затвора и оде на сахрану мајци. Да ли ће му то бити омогућено, остаје да се види.

Уколико добије дозволу да присуствује сахрани Легија ће из најчуванијег српског затвора, пожаревачког "Алкатраза", бити спроведен до гробља уз јаке мјере обезбјеђења. Уз њега ће, такође, све вријеме док траје опело и сахрана, морати да стоје затворски чувари. Могуће је да ће обезбјеђење бити појачано и припадницима МУП, како којим случајем не би дошло до неких проблема или да евентуално не покуша да побјегне.

Вијест о смрти Наталије Улемек је, како "Новости" незванично сазнају, дубоко потресла цијелу породицу, а највише Легију, који је био јако везан за њу. Ипак, како сазнајемо, он је све примио смирено и без икаквих испада. Иначе, Улемек својевремено, кад му је умро отац Милан, пензионисани подофицир ЈНА, није присуствовао сахрани. У то вријеме, у прољеће 2004. године, он се налазио у бјекству.

Извор: Новости