latinica  ћирилица
06/10/2017 |  08:13 | Аутор: РТРС

Магла на подручју Кнежева

На подручју Кнежева, у кањону Угра магла смањује видљивост на око 50 метара, у источним и југоисточним крајевима Републике Српске коловози су мјестимично влажни и клизави, док се у осталим крајевима вози по сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Посебан опрез неопходан је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, због могућих одрона земље или камења на коловоз.

Почели су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица, због чега су на снази измјене у режиму саобраћаја.

Због санације тунела "Каловита брда" на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Бијељина-Главичице саобраћај је обустављен за сва возила због изградње канализационе мреже. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова због чега су на снази обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 10 минута.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја, од пет до 15 минута од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ магла мјестимично смањује видљивост у вишим предјелима, као и у котлинама и уз ријечне токове.

Опрез због изласка дивљих коња на коловоз неопходан је на магистралном путу Ливно-Шуица, на превоју Борова глава.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Стара Градишка-Градишка сужен је коловоз због радова у Хрватској, тако да се на овом прелазу током дана могу очекивати дужа задржавања.

Извор: СРНА