latinica  ћирилица
26/09/2017 |  23:26 ⇒ 23:30 | Аутор: РТРС

ЛШ: Реал покорио Дортмунд, Ливерпулу само бод у Москви! (ФОТО)

Бешикташ је први у групи Г послије побједе над Лајпцигом. Тотенхем, Севиља, Наполи и Сити лако славили у другом колу Лиге шампиона.
ЛШ: Борусија - Реал - Фото: Getty Images
ЛШ: Борусија - РеалФото: Getty Images

Послије шест неуспјелих покушаја, седми је коначно био срећан за мадридски Реал. Коначно је "краљевски клуб" успио да дође до побједе у Дортмунду-3:1.Повели су Мадриђани преко Бејла у 18. минуту, Роналдо је на асистенцију Велшанина у 50. увећао вођство, да би Обамејанг четири минута касније вратио наду. Услиједили су промашаји Гецеа и Обамејанга, а казна је стигла у 79. минуту послије идеалног паса у простор Модрића и сјајне егзекуције Португалца.

Тотенхем је оправдао улогу фаворита и у Никозији са 3:0 савладао АПОЕЛ. Незаустављив је био Хари Кејн који је постигао хет-трик. Сада Реал и Тотенхем имају по шест бодова у групи Х, док Борусија и АПОЕЛ немају ниједан.

Рутинске побједе су у групи Ф остварила два главна фаворита-Манчестер сити и Наполи. "Грађани" су на свом терену савладали Шахтјор са 2:0. С обзиром на број шанси и промашен пенал Агуера гости их Доњецка су добро прошли на овом сусрету.

Манчестер сити - Шахтјор (Фото: Getty Images)

У Напуљу је резултат био 3:1. Инсиње у седмом и Мертенс у 49. минуту су донијели лијепу предност свом тиму. Међутим, Гулам је у 68. минуту несмотрено реаговао, скривио пенал, а Торнстра преузео одговорност. Пепе Рејна је то "прочитао" и сјајном интервенцијом спријечио погодак. Сурово је то казнио Каљехон свега два минута касније, али су гости у трећем минуту надокнаде успјели преко Амрабата да стигну до почасног поготка. У групи Ф Сити има шест, Шахтјор и Наполи по три бода, а Фејенорд нема ниједан поен.

По завршетку прошле сезоне је Јирген Клоп имао два задатка, да поправи ужасну дефанзивну линију и да пронађе рјешење за клубове који се добро бране. Ни на једно до сада није успио да одговори. У Москви је његов тим освојио само бод против Спартака (1:1).

Овог пута гол није био толико грешка одбране колико феноменално изведеног слободног ударца Фернанда у 23. минуту. Осам минута касније је сјајан дупли пас Манеа и Кутиња и одлична реализација Бразилца донијела изједначење, али је то било то. Стварали су шансе, имали шутеве ка голу, али лопта није завршила у мрежи. Треба додати и да је голман домаћег тима Ребров напустио игру у 68. минуту због повреде.

Реми у престоници Русије је знала да искористи Севиља. Они су пред својим навијачима лако и убједљиво савладали Марибор (3:0). Блистао је Бен Једер који је постигао сва три поготка за свој тим. Шпански клуб је сада први у групи Е са четири бода, док Ливерпул и Спартак имају по два, а Марибор један.

Лига шампиона (Фото: Getty Images)

Послије два кола у групи Г Бешикташ, за који игра српски штопер Душко Тошић се налази на првој позицији са шест бодова. Турски клуб је у Истанбулу савладао Лајпциг са 2:0. Бабел је довео домаћи тим у вођство у 11. минуту послије одличног додавања Талиске. А, у 43. минуту је Кварежма сјајно центрирао, Талиска главом смјестио лопту у гол. Тошић је одиграо свих 90 минута. Треба додати и да је меч на кратко био прекинут због нестанка струје.

У другом мечу поменуте групе Монако је пред својом публиком лако и убједљиво изгубио од Порта-0:3. Абубакар је два пута тресао мрежу Бенаља, а коначан резултат је у завршници поставио Лајун. Црногорски нападач Стеван Јоветић је цио меч пресједио на клупи. Порто сада има три бода, а Лајпциг и Монако по један.

Резултати свих мечева другог кола ЛШ:

АПОЕЛ – Тотенхем 0:3
Бешикташ-Лајпциг 2:0
Дортмунд-Реал 1:3
Манчестер сити-Шахтјор 2:0
Монако-Порто 0:3
Наполи-Фејенорд 3:1
Севиља-Марибор 3:0
Спартак-Ливерпул 1:1

Извор: Вечерње новости