latinica  ћирилица
26/09/2017 |  19:11 | Аутор: РТРС

Вејд на корак од поновног удруживања са Џејмсом

Доскорашњи кошаркаш Чикаго булса, Двејн Вејд, близу је потписа уговора са екипом Кливленд Кавалирса, наводи новинар И-Ес-Пи-Ена Адријан Војнаровски.
Двејн Вејд - Фото: РТС
Двејн ВејдФото: РТС

Вејд је добио раскид уговора са Чикагом и у потрази је за новим клубом.

Као потенцијална наредна станица у каријери у медијима се нагађало да би то могла бити Оклахома, Хјустон или Њујорк, али најновије информације говоре да је Вејд веома близу потписа са Кливлендом.

У понедјељак на конференцији за медије, Леброн Џејмс је изјавио како би волио да у тиму има саиграча какав је Двејн Вејд, са којим је сарађивао четири сезоне у Мајамију.

Џејмс је такође изјавио да је организација Кливленда одрадила одличан посао овог љета када су тим појачали Ајзеа Томас, Џеј Краудер, Анте Жижић, Дерик Роуз, Џеф Грин и други, као и да се нада да ће тим из Охаја успјети да регрутује и Вејда.

35-годишњи Вејд је драфтован 2003. године као пети пик од стране Мајамија у којем је провео 13 година, потом се вратио у родни Чикаго гдје је за Булсе одиграо једну сезону, а према наводима до сриједе би требало да потпише једногодишњи уговор са Кливлендом.

Извор: РТС