latinica  ћирилица
26/09/2017 |  18:09 ⇒ 27/09/2017 | 09:53 | Аутор: РТРС

И општина Прњавор финансирала рад ТВ БН! (ВИДЕО)

ТВ БН финансирала је и општинска власт у Прњавору, у вријеме када је на челу општине био функционер СДС-а Синиша Гатарић. Новац из општинске касе одлазио је у Бијељину, иако општина Прњавор има своје јавне медије и локалну телевизију.
Општина Прњавор - Фото: РТРС
Општина ПрњаворФото: РТРС

На десетине хиљада марака општина Прњавор плаћала је ТВ БН. Први уговор закључен је у марту 2013. након спроведене јавне набавке од 17.550 марака. Укупна вриједност свих уговора достиже скоро 30.000 марака, а закључивао их је бивши начелник Синиша Гатарић.

Детаље не знају ни његове страначке колеге, али знају да је све по закону и из потребе за, како кажу, објективним информисањем.

Славиша Јењић из Клуба одборника СДС-а у СО Прњавор је истакао да ТВ БН много реалније извјештава о догађајима са општине Прњавор.

"То је моје мишљење -неко ће рећи да је то субјективно, али мислим да је то заиста тако", истиче Јењић.

За актуелног начелника Прњавора није спорно што општина издваја новац за медијско праћење, али његова администрација, каже, цијели износ у буџету за те намјене оставља у Прњавору и распоређује на медије из овог града.

"Мислим да је логично да новац уплаћујемо људима који овдје раде, овдје привређују. То су млади људи с наше општине који су ту запослени и мислим да је сасвим логично да се медијско праћење плаћа у Прњавору, а не неким другим мјестима", нагласио је Дарко Томаш, начелник општине Прњавор.

Мишљење начелника дијеле и становници Прњавора који истичу да општина Бијељина има свој буџет из којег издваја новац да бијељинске локалне медије.

Иако је сваки мјесец БН уредно испостављао фактуру општини за медијско праћење, упућени кажу да у овај град нису долазиле новинарске екипе. Све што су емитовали узимали су од локалне телевизије.

Сазнајемо да општина Прњавор није једина финасирала БН телевизију. Чинила су то и предузећа чији су оснивач или власник општина, чиме се увећавају цифре које су се слијевале у приватне џепове.