latinica  ћирилица
26/09/2017 |  16:19 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Погледајте у каквим учионицама бораве ђаци ОШ "Вук Караџић" у Бањалуци (ВИДЕО)

Родитељи ученика 4. разреда Основне школе "Вук Караџић" у Бањалуци нису задовољни условима у учионици у којој њихова дјеца похађају наставу. Из управи школе поручују да би неусловна учионица требало да буде ускоро санирана.
Учионица у ОШ Вук Стефановић Караџић у Бања Луци - Фото: РТРС
Учионица у ОШ Вук Стефановић Караџић у Бања ЛуциФото: РТРС

Недељко Рапић, отац ученице овог разреда, каже да је тек на родитељском састанку видио у каквој просторији ђаци похађају наставу. Слике, каже, говоре све.

"Када сам ушао у учионицу као да сам ушао у некакав напуштени вешерај. Ужас, фотографије ће показати да не лажемо. Моје дијете не заслужује да сједи на одводу од мокрог чвора", каже Недељко.

Родитељи су се побунили због неусловне учионице, али када је прича доспјела у јавност, Рапић тврди да је остао сам због чега, каже, испашта његово дијете.

"Већ три дана моје дијете прозивају у школи. Она ми долази кући плачући са причом да је тата крив. Нисам ја крив, само покушавам обезбиједити услове за све ученике", причћа Рапић.

Да је учионицама потребна санација, свјесни су и у школи, али, кажу, то ће се десити када се обезбиједи новац.

"Ми смо у пројекту санације. Потписан је меморандум 2016. УНДП је јавио да смо добили 50 одсто средстава за пројекат енергетске ефикасности и ми врло брзо очекујемо санацију", истиче Директорка школе Татјана Вилендечић.

Основна школа "Вук Караџић" саграђена је након катастрофалног земљотреса који је 1969. године задесио Бањалуку.