latinica  ћирилица
25/09/2017 |  17:03 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Пецарски: Могу да будем лидер Партизана

Кошаркаш Партизана Марко Пецарски признаје да је испунио сан потписивањем уговора са "црно-бијелима" и тврди да му не би сметало да добије улогу лидера екипе, иако има само 17 година.
Кошаркаш Партизана Марко Пецарски - Фото: РТС
Кошаркаш Партизана Марко ПецарскиФото: РТС

Пецарски је недавно из минхенског Бајерна дошао у Партизан, са којим је потписао уговор на четири године.

"Користим сваку прилику коју добијем од тренера Мирослава Николића. Ако ми да улогу лидера или не, даваћу максимум у сваком тренутку. Не плашим се одговорности. Заправо, то ми одговара. Мута воли да да шансу младим играчима, тако да вјерујем да ћу имати своју минутажу", рекао је Пецарски новинарима у Београду.

"Партизан је велики клуб. Имамо младу екипу и биће нам потребно вријеме. Полако се уигравамо и вјерујем да ћемо бити све бољи, како сезона буде одмицала и да ћемо на крају бити задовољни", оцијенио је Пецарски.

Он је истакао да му се тиме испунио један од три велика сна која има.

"Сан ми је био да играм у Партизану. Други је да будем у НБА лиги, а трећи репрезентација Србије. Гледаћу сезону по сезону. Сада ми је најбитније да се што боље покажем, а екипа оствари што бољи резултат", казао је Пецарски.

Његов отац Мирослав играо је за Партизан, а Марко је рекао да за тај клуб одувијек навија.

"Сјајан је осјећај знати да ти је отац играо ту и да је пролазио кроз то кроз шта ти пролазиш. То даје посебну чар томе што играм у Партизану", рекао је Пецарски.

Он је рекао да се навикава на пажњу коју добија од када је дошао у Партизан.

"Када си играч Партизана, који је највећи српски клуб, нормално је да добијаш пажњу. То је нормално и не смета ми", истакао је Пецарски.

Пецарски је дебитовао за Партизан на недавно завршеном Суперкупу Јадранске лиге, који је прошле недјеље одржан у Бару.

Извор: РТС