latinica  ћирилица
25/09/2017 |  16:43 | Аутор: РТРС

Одборник у Горажду пуцао на колегу јер је напустио странку

У насељу Витковићи код Горажда у једном од локалних кафића дошло је до пуцњаве у којој на сву срећу није било страдалих.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

Према информацијама из Полицијске управе Горажде дежурној служби полицијске станице Горажде у петак око поноћи обратио се Д.Р., и пријавио да је у њега Т.С., настањен у Горажду пуцао из ватреног оружја-пиштоља у једном угоститељском објекту у овом насељу.

На мјесто несреће упућени су полицијски службеници Управе полиције МУП БПК Горажде као и Јединица за подршку МУП БПК Горажде, који су потврдили наводе пријаве и утврдили да нема повријеђених особа, а у угоститељском објекту пронађен је пиштољ из којег је пуцано као и једна чахура.

Т.С. је накнадно ухапшен и том приликом је установљено да је у алкохолисаном стању.

Смјештен је у просторије за задржавање у Полицијској управи Горажде, о свему је обавијештен кантонални тужилац који је дјело оквалификовао као угрожавање безбједности.

Против Т.С. ће бити подузете законом предвиђене мјере и радње.

Како сазнаје Кликс на Рамиза Драгоља званог Рака из Витковића, пуцао је Сеад Татарин, одборник из Горажда Странке дијаспоре.

Према ријечима Драгоља све је почело претњама које му је Татарин упућивао преко других људи те је он у намјери да ријеши ситуацију у касним вечерњим сатима свратио до локалног кафића у Витковићима.

- Рекао сам му да то не чини, признајем да сам му рекао ако то не стане да ће се лоше завршити, али није било физичког контакта јер сам од њега био удаљен неколико метара. Извадио је пиштољ и срећом између нас је стао његов пријатељ, некако сам успио доћи до врата и побјећи а онда сам зачуо пуцањ. Метак се одбио до асфалта уз моју ногу - испричао је Драгољ најављујући да ће покренути тужбу против Татарина за покушај убиства, пише Кликс.

Драгољ је бивши члан Странке дијаспоре коју је напустио јер није хтио учествовати у одређеним радњама.

- Ја сам некада био члан те странке, отишао сам из ње због ствари на које нисам хтио пристати - казао је Драгољ.

Сеад Татарин данас није одговарао на позиве. С друге стране он је у петак навече пуцао из оружја за које није имао важећу дозволу. Такође, службеници Сектора криминалистичке полиције МУП БПК Горажде су на основу писмене Наредбе судије за претходни поступак Општинског суда у Горажду извршили претрес породиче куће у насељу Вранићи на подручју Горажда.

Том приликом добровољно су предане двије ловачке пушке за које исти посједује оружани лист, док други предмети нису пронађени.

Извор: Кликс