latinica  ћирилица
25/09/2017 |  13:55 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Планинари Сокоца и Хан Пијеска на највишем врху Звијезде

Чланови Планинарског друштва "Гласинац" са Сокоца учестовали су на традиционалном успону на "Велики Столац" највиши врх планине Звијезда на надморској висини од 1.673 метра.
Соколац: Чланови планинарског друштва "Гласинац" - Фото: СРНА
Соколац: Чланови планинарског друштва "Гласинац"Фото: СРНА

У Планинарском друштву "Гласинац" Срни су рекли да је манифестација почела у петак, 23. септембра окупљањем код планинарског дома Гостиља на 750 метара надморске висине, а затим пјешачењем стазом дугачком 24 километра савладана је висинска разлика око 1.000 метара.

"Планина Звијезда се пружа од Великог краја на десној обали ријеке Дрине /на мјесту, гдје ријека мијења сјеверени правац тока у источни/, на лијевој обали сјеверну границу чини јој подручје Сушица, на југу се пружа до Бијелог Рзава, изнад Вардишта и Мокре Горе, а источна граница је љепотица међу планинама - Тара. Западни обронци падају стрмо до вишеградске Жупе", описао је планинарски поход члан соколачког друштва Жељко Делић.

У овом планинарском походу, који је организовало Планинарско-спортско друштво "Столац" из Вишеграда осим домаћина учестовала су друштва из Сребреника, Хан Пијесак и Сокоца, а придружиле су им се и колеге из Србије - Ужица, Бајине Баште, Младеновца и Крагујевца.

Извор: СРНА