latinica  ћирилица
25/09/2017 |  12:31 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Сутра долази Инспекцијски тим ЕУ за преглед у области перадарства

Инспекцијски тим Директората за храну, здравље, анализе и ревизије ЕУ /бивши ФАО/ наредних дана ће у БиХ извршити процјену система службених контрола у сектору перадарства у сврху одобравања извоза меса перади и производа од меса перади из БиХ у ЕУ, саопштено је из Канцеларије за ветеринарство БиХ.
Перад - Фото: РТРС
ПерадФото: РТРС

Инспектори Директората ће од сутра до 6. октобра посјетити надлежне органе у БиХ односно Канцеларију за ветеринарство БиХ, надлежна министарства пољопривреде и управе за инспекцијске послове Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, те двије лабораторије, које обављају различите врсте лабораторијских анализа у сектору перадарства.

Инспектори Директората посјетиће и четири кандидована објекта како би на лицу мјеста провјерили функционисање система службених контрола у сектору перадарства.

Према усаглашеном плану реализације мисије, за сутра је у просторијама Канцеларије за ветеринарство БиХ, планиран уводни састанак са инспекторима ЕУ.

На састанку ће, осим представника Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Канцеларије за ветеринарство БиХ, бити присутни и представници Делегације ЕУ у БиХ, Дирекције за европске интеграције БиХ, Агенције за сигурност хране БиХ, те представници министарстава пољопривреде и управа за инспекцијске послове Републике Српске и ФБиХ.

Из Канцеларије за ветеринарство БиХ захваљују Делегацији ЕУ у БиХ, УСАИД-у и Пројекту "Развој тржишне пољопривреде /Фарма два/", Шведској међународној агенцији за развој СИДА, те Чешкој развојној агенцији

Извор: СРНА