latinica  ћирилица
25/09/2017 |  11:58 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Oтварање нове позоришне сезоне у Приједору

Полазници Љетне школе глуме "Живко Десница" Позоришта Приједор одиграће премијерно у суботу, 30. септембра, представу "Терапија" чиме ће и званично бити отворена 65. сезона у овом театру.
Приједор: Полазници љетне школе глуме - Фото: СРНА
Приједор: Полазници љетне школе глумеФото: СРНА

Глумац и водитељ школе глуме Деан Батоз је истакао да је ријеч о осам полазника ове школе и да ће представа бити нешто другачија него представе претходних генерација.

"То је колаж глумачких задатака, јер је тешко наћи драмски предложак текста који одговара свима и по годинама и да сви буду подједнако заступљени", истакао је Батоз на данашњој конференцији за новинаре у Приједору.

Он је додао да је на аудицији у јуну било 25 потенцијалних полазника.

"Мало смо повисили критеријуме и примили смо осам полазника са којима смо радили током љета. Вјерујем да након ове представе позориште може и даље рачунати на њих", рекао је Батоз.

Он је истакао да се школа глуме и организује ради популаризације позоришне умјетности, приближавања младим људима и да се попуни постојећи ансамбл.

У представи ће играти Катарина Балабан, Тања Пиљић, Милован Срдић, Дана Полетан, Ивана Кесић, Тијана Дошен, Слађана Бувач и Василије Пачариз.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош најавио је за 21. октобар и премијеру представе "Све о женама" према тексту Мире Гаврана, у режији Дарка Цвијетића.

"Премијера представе `Сабирни центар`, коју радимо у копродукцији са бањалучким Народним позориштем је планирана за 18. октобар у Бањалуци, а код нас ће бити на репертоару тек када обезбиједимо свјетло, јер је представа у том смислу веома захтјевна", рекао је Барош.

Он је за половину новембра најавио и премијеру представе "Лажа и паралажа" према тексту Јована Стерије Поповића и у режији Ђурђе Тешић из Београда.

Извор: СРНА