latinica  ћирилица
24/09/2017 |  11:41 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Трново бира начелника општине (ВИДЕО)

У Трнову се данас одржавају пријевремени избори за начелника општине, који се организовани због изненадне смрти претходног начелника Горана Вујичића.
Трново - избори - Фото: РТРС
Трново - избориФото: РТРС

16.00... до 15.00 часова гласало је 71 одсто или 963 бирача од укупно 1.352 са правом гласа, саопштено је Срни из Општинске изборне комисије. До сада ни на једном бирачком мјесту нису забиљежене никакве неправилности, а изборни процес протиче у најбољем реду.

12.20... До 11.00 часова гласало је 38 одсто или 514 бирача од укупно 1.352 са правом гласа у Трнову , речено је у Општинској изборној комисији.

На редовна бирачка мјеста у Основној школи "Трново" од 808 регистованих бирача до 11.00 часова изашло је 290 бирача или 35,8 одсто, у Творници дрвета "Пилана" гласало је 135 или 46,9 одсто, у Основној школу "Кијево" изашло је 87 бирача или 44,8 одсто, а на бирачко мјесто "Јахорина", гдје је регистровано осам, изашла су два бирача или 25 одсто.

Кандидати су Драгомир Гаговић из СНСД-а и Ненад Мишовић из СДС-а. Сва бирачка мјеста отворена су на вријеме и за сада нису уочене било какве неправилности, потврђено је у ОИК.

У извод из Централног бирачког списка за Трново је уписано 1.409 бирача, од којих је 57 регистровано за гласање путем поште. Своје бирачко право грађани Трнова могу остварити на пет бирачких мјеста – четири редовна и једном бирачком мјесту за гласање непотврђеним гласачким листићима. За 29 старих, изнемоглих или непокретних, на услузи је један мобилни тим.

Предсједник ОИК-а Трново Јелана Шиповац навела је да су сва бирачка мјеста отворена на вријеме у 7 часова, као и да је отварање протекло несметано и да нису евидентиране никакве неправилности, нити проблеми. Додала је да ће комисија пратити ток гласања у складу са Изборним законом БиХ.

Грађани су од јутарњих часова кренули ка гласачким мјестима да обаве своју грађанску дужност.

Уз жеље да изборни дан прође без икаквих проблема, грађани истичу приоритете ове мале општиине – слогу и економију.

Централна изборна комисија током дана објављиваће податке о излазности бирача, а први прелиминирани резултати требало би да буду познати неколико часова по затварању бирачких мјеста.