latinica  ћирилица
23/09/2017 |  19:54 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Теслић- Криза иницирала састанак врха СДС-а (ВИДЕО)

Политичка криза у Теслићу достиже врхунац. Прелазак два одборника из СДС-а у СНСД очигледно је уздрмао ову странку, па је у Теслићу и одржана сједница Предсједништва СДС-а.
Теслић- састанак Предсједништва СДС - Фото: РТРС
Теслић- састанак Предсједништва СДСФото: РТРС

Подржали су начелника Младена Миличевића и одборнике из ове странке, који, како истичу, трпе велики притисак. С друге стране, из теслићког СНСД-а поручују да није ријеч о политичкој корупцији, и да је управо СДС, својом политиком, најодговорнији за осипање странке.

Начелнику Теслића креирају се непостојеће афере, ствара се атмосфера линча и атмосфера слична оној пред убиство потпредсједника СДС, Бранислава Гарића, драматичним тоном поручио је предсједник СДС-а Вукота Говедарица. Повод за ове тврдње било је неколико инцидената у претходном периоду, у којима је оштећена имовина појединим СДС-овцима.

- У овој атмосфери линча, учинићемо све да заштитимо Миличевића. Како, то ћете тек видјети - поручио је Говедарица.

У СНСД-у оповргавају ове тврдње. Поручују да се пријетњом може сматрати писање генералног секретара теслићког СДС-а Синише Ђурића, на једној од друштвених мрежа, усмјерено према породици бившег СДС-овца Богдана Ђукића.

- Није то било који члан, то је генерални секретар, а ћерка господина Ђукића студира у Фочи. То довољно говори о лицемјерној политици СДС-а  - каже Драган Богданић, предсједник ОО СНСД Теслић.

Начелник Теслића Младен Миличевић рекао је да се у овој локалној заједници више неће моћи спроводити криминал као у претходном периоду, а политичким притиском назвао је и прелазак два СДС-ова одборника у редове СНСД, који је, како каже, искључиво материјалне природе, а не идеолошке.

Политика СДС-а у Теслићу је та која тјера чланство из странке, а не куповина, одговарају из СНСД. Подсјећају да је Миличевић први почео са куповином посланика, када је, још 2012. формирао већину на тај начин. Покушаја је било и након прошлогодошњих избора, када су три посланика изашла из СНСД-а и формирала нови клуба.

- Ако Миличевић настави с оваквом политиком да даје предност кадровима ПДП-а и ДНС-а, остаће без свих посланика. Изгледа да му је било потребно цијело предсједништво да му да подршку, чуди ме само да Бореновић није био - навео је Богданић.

У Теслићу се спекулише да би још неколико одборника СДС-а могло да напусти ову странку, чиме би и скупштина већина коју имају могла постати упитна упитна. Све ће бити познато већ на наредној сједници скупштине општине.