latinica  ћирилица
23/09/2017 |  19:30 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Челинац- Ранку, РВИ, бивше школске колеге поклонили аутомобил!(ВИДЕО)

Генерација саобраћајних техничара из Бањалуке која ја матурирала прије 35 година, одлучила је да бар мало олакша живот некадашњем школском колеги, који је након рањавања остао инвалид.
Челинац- РВИ Ранко Антешевић са некадашњим школским колегама - Фото: РТРС
Челинац- РВИ Ранко Антешевић са некадашњим школским колегамаФото: РТРС

Нису се видјели 35 година, али школске колеге нису заборавиле Ранка Антешевића. Ранку, који је ратни војни инвалид, купили су аутомобил, прилагођен његовом здравственом стању.

Ранко каже да је веома захвалан и да је то велика част за њега као човјека.

- Ови другари, има их свуда по Европи - Швајцарска, Шведска и сви су се одазвали и учествовали - каже Ранко.

Сусрет генерације 1978-1982, саобраћајних техничара из Бањалуке организован је у Ранковом породичном дому, у Укрини код Челинца. Школски другови кажу да су и сами изненађени тиме како су брзо скупили средства за Ранков нови аутомобил.

- Донијели смо одлуку, иако он није био за то. И ми сами смо изненађени брзином којом су се колеге из разреда одазвали, јер ми смо за мање од мјесец дана скупили новац, за аутомобил - рекао је Дарко Малешевић.

О хуманом гесту нису много разговарали. Било им је, кажу, најважније да се виде након толико година, јер Ранко до сада није ишао на сусрете генерација. Многих од њих се сјећа, а задовољство није крила ни бивша разредница.

Разредница Ћамила Луцовић каже да је веома срећна због хуманог геста својих бивших ученика.

Ранко је од школских колега добио још један поклон, угравиран привјесак за кључеве, тако да увијек зна да на њега мисле. Својим гестом су доказали да изрека - "Далеко од очију, далеко од срца" није увијек тачна.