latinica  ћирилица
23/09/2017 |  19:25 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Завршен сајам Интерагро у Бијељини (ВИДЕО)

Додјелом признања у Бијељини је завршен Међународни пољопривредном сајму Интерагро. Тродневна сајамска манифестација окупила је 120 домаћих и иностраних излагача.
Сајам у Бијељини - Фото: РТРС
Сајам у БијељиниФото: РТРС

Пољопривредни производи, сјемена и заштита биља, прехрамбена индустрија, стока и сточна храна, механизација, банке, домаћа радиност, изложба ловачких паса... само су дио сајамске понуде. Пољоприврдена механизацја "Ракић" из Пелагићева на сајму излаже већ 16 година.

Давор Ракић, из механизације "Ракић" истиче да је овај сајам из године у годину све бољи и садржајнији.

Учесници су, такође, сагласни, да је сајам оправдао очекивања.

Василије Богдановић, из Мљекаре Пађени, задовољан је што је су имали прилику да своје бројне производе приближе  потрошачима.

Највеће сајамско признање припало је ЗП Комерцу и Млину Павловић. Додијељене су и медаље за сточарску производњу, а највише пажње привукао је Мистер Пегаз, енглески галопер Милана Цацановића из Голог Брда.

Цацановић каже да су му нудили 25 хиљада евра за овог расног коња, али да нема намјеру да га прода.

Међу 120 излагача биле су заступљене све гране привређивања, које су на било који начин у вези са пољопривредом, кажу организатори, осим једне. А, ријеч је о осигуравајућим друштвима.

Директор АД "Град" Славиша Цацановић каже да је требало да се представе и осигуравајућа друштва, јер пољопривреда све више захтијева да се њена производња и производи обезбијед.

Мјеста на пољопривредмом сајму у Бијељини било је и за ловачке псе. Сајамски простор од 2.500 квадрата затворене и 5.000 квадрата отворене површине у Агротржном центру потенцијал је који Интерагру даје шансу да сљедеће године буде још бољи.