latinica  ћирилица
23/09/2017 |  14:07 | Аутор: РТРС

Вулин: Нема косовске војске, сви да се држе међународног права

Србија од свих очекује да се држе одредаба међународног права и уговора који су потписани и гарантују мир и сигурност на простору Косова и Метохије, саопштио је министар одрбане Александар Вулин, поводом најновијих изјава косовског предсједника Хашима Тачија.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Војска Косова неће бити формирана на простору Косова и Метохије, на простору те српске покрајине је само једна оружана сила - а то је Кфор. Ја сам и у сједишту НАТО алијансе јуче рекао да је за нас апсолутно неприхватљиво формирање војске Косова и да ћемо се ми држати Резолуције 1244 и Војнотехничког споразума", истакао је Вулин.

Током боравка у Њујорку, Тачи је интервјуу за РТВ 21 на албанском језику рекао да ће Косово до краја године имати своју војску и да никоме неће бити дозвољено да то блокира, а да услови Српске листе о овом питању никада нису били дио преговора.

"Кад год Тачи не зна како да образложи високу незапосленост на Косову и Метохији, или зашто се у хиљадама бјежи из јужне српске покрајине, или зашто мора да спроведе одредбе Бриселског споразума, које свакако раде против независност Косова и Метохије, он се сјети Војске Косова. То му је начин да буде храбар, да буде велики, али суштински то је још један начин да говори о ономе што се неће десити", навео је Вулин.

Извор: Танјуг