latinica  ћирилица
22/09/2017 |  17:23 ⇒ 23/09/2017 | 17:11 | Аутор: РТРС

За БН ТВ градска власт у Добоју годинама издваја стотине хиљада марака! (ВИДЕО)

И вечерас настављамо причу како су локалне власти широм Српске финансирале приватну телевизију из Бијељине. За БН ТВ градска власт у Добоју годинама издашно издваја на стотине хиљада марака.
БН ТВ - Добој - Фото: РТРС
БН ТВ - ДобојФото: РТРС

Не спречава их у томе ни хронични дефицит у буџету, али ни то што многи корисници буџета остају ускраћени за свој дио колача.

На основу препоруке Комисије за јавне набавке града Добоја посао медијског праћења рада градоначелника, Скупштине и градске управе у 2017. години градоначелник Обрен Петровић додијелио је, као једином и најповољнијем понуђачу, ТВ БН. Тај посао плаћен је новцем из градског буџета скоро 100.000 марака. Слични су уговори и из претходних година на шта је упозоравала и опозиција. Заговарали су да умјесто у Бијељину новац буде издвојен за локалне медије.

- Сматрамо да је то чисто бацање новца и крађа грађана града Добоја и постављамо питање зар наши грађани не заслужују своју Телевизију и зар наши грађани не заслужују да имају један БН , али у Добоју, искључиво свој - истакла је предсједница Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Добоја Сања Вулић.

Док се једнима исплаћује на стотине хиљада марака други своју цркавицу никад не добију,јер у буџету града Добоја ,који премашује 30 милиона, новца за све кориснике нема. Због тога су се у Организацији породица погинулих бавили мишљу да оно што им припада затраже судом.

- Без обзира што одборници у скупштини доносе одлуку једногласно да се организацији погинулих и несталих уплате средства ми нисмо добили ниједне марке. Нити имају намјеру да нам то уплате - истакао је Драго Јовић из Организације породица погинулих и несталих Добој.

Иста прича и из појединих школа, спортских клубова, организација и удружења. Питају се, како за једне новца има а за друге нема.

- Што се тиче ево конкретно наше школе годинама није уплаћена ниједна једина марка. Ја апелујем, ево овај пут је у питању реконструкција хидрантске мреже. Нажалост за неке организације, медијске куће, ту не мислим на вас, издвајају се огромна средства да се наводно промовише град. Никакву посебну промоцију нисмо видјели, осим промоције градоначелника током изборних година - изјавио је директор О.Ш."Доситеј Обрадовић" Добој Ведран Глигорић.

Незадовољни корисници буџета кажу да није логично да се уз буџетски дефицит стотине хиљада марака издвоје за услуге БН ТВ а да се скромних 20.000 марака ускрати организацији породица погинулих, неком спортском клубу или школи. Зашто је то тако затражили смо појашњење и из градске управе, али на наш захтјев нико није одговорио. Али, да се од такве праксе неће одустати показује и почетна ставка у буџету за наредну годину. Кабинет градоначелника за услуге информисања и медија планирао је чак 190.000 марака.