latinica  ћирилица
22/09/2017 |  15:15 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Још једна генерација завршила обуку на Полицијској академији у Бањалуци (ВИДЕО)

Још једна генерација завршила је обуку на Полицијској академији у Бањалуци. Допринијети безбједности свих грађана, штитити ред,поредак и Устав Републике Српске и БиХ задатак је који стоји пред 131 кадетом 18. класе.
Полицијска академија - Фото: РТРС
Полицијска академијаФото: РТРС

У оквиру ове свечаности обиљежно је 25 година од почетка полицијског образовања,обуке и усавршавања у МУП-у Српске.

Сања Томић из Бијељине и Бранко Петровић из Угљевика најбољи су међу 131 кадетом који су успјешно завршили обуку на Полицијској академији у Бањалуци.Кажу да није било лако, али кад нешто волите и желите резултати неће изостати.

- Добила сам посао у Бијељини и вјерујем да ћу остварити максималан успјех показати знање и бити добар и договоран полицајац - рекла је Томићева.

- Велика ми је част бити међу најбољим кадетима - изјавио је Петровић.

Сви кадети одмах ће добити посао, обећао је министар унутрашњих послова Драган Лукач. Вјерује да су полицајци стекли довољно знања да штите све грађане и Устав Републике Српске.

Осамнаест генерација које су прошле обуку на Полицијској академији најбоља је гаранција да Република Српска има обучену и оспособљену полицију и да је спремна одговорити свим задацима, каже начелник Управе за полицијско образовање, Миле Шикман.

Управа за полицијско образовање МУП-а Републике Српске сљедећи мјесец промовисаће нову 19. класу на којој ће бити школовано 220 полицајаца у трајању од 13,5 мјесеци.