latinica  ћирилица
22/09/2017 |  13:20 ⇒ 13:55 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Ја одлучио за Теа, нисам одустао од Марковића

Селектор Србије Александар Ђорђевић истакао је у интервјуу за недељник "НИН" да је он одлучио да Милош Теодосић не игра на Евробаскету.
Александар Ђорђевић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Теодосић је отпао из конкуренције за Европско првенство свега десетак дана прије турнира, због хроничне повреде листа.

"Одлука је била моја! То сад први пут јавно кажем. Нисам хтио да се кријемо иза њега, а он није био довољно спреман. Морамо да водимо рачуна о здрављу играча, требаће нам још. Рекао сам му да прескочи ово такмичење и преузео одговорност. Сложио се и био захвалан, разумјели смо се", рекао је Ђорђевић за "НИН".

Србија је била на корак од првог злата од 2002, али није имала снаге у финалу да надигра Словенију.

"Неколико ствари је недостајало за злато. Прије свега, још један дан одмора који су имали Словенци. Многи то неће разумјети, али опоравак играча је кључан на оваквом турниру. А тај један дан значи много. Друго, да смо имали само Стефана Марковића или Николу Калинића вјерујем да би била друга прича. Покушао сам да убједим Марковића, видим да му је срце у репрезентацији, сваки дан ми је слао поруке. Још нисам одустао од њега, покушаћу поново", додао је селектор Србије.

Сљедеће године први пут нема великог такмичења, али већ од ове јесени крећу оспораване квалификације за Мундобаскет 2019.

Извор: Б92