latinica  ћирилица
22/09/2017 |  10:33 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

У "Службеном гласнику" објављени резултати о спроведеном референдуму

Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума Синиша Каран изјавио је данас да су у "Службеном гласнику Републике Српске" објављени резултати о спроведеном републичком референдуму, који је одржан 25. септембра 2016. године.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Каран је навео да у посљедњих неколико дана поједини медији и представници политичких партија износе тенденциозне и нетачне информације како никада у "Службеном гласнику Републике Српске" нису објављени резултати референдума, саопштено је из Републичке комисије за спровођење референдума.

"Овим путем желимо да обавијестимо медије, политичке партије, као и грађане, који су на демократски начин узели учешће и изразили своје мишљење на одржаном референдуму, да је Народна скупштина Републике Српске, на сједници, одржаној 9. фебруара, донијела одлуку о констатовању резултата републичког референдума - `Службени гласник Републике Српске`, од 8. маја", подсјетио је Каран.

Он је напоменуо да је на основу става пет ове одлуке објављен и извјештај о резултату републичког референдума на питање - "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?" - "Службени гласник Републике Српске", од 18. маја.

"Жао нам је што се и на овај начин покушава ниподаштавати народна воља грађана, изражена највећим демократским достигнућем - референдумом", додао је Каран.

Извор: Срна