latinica  ћирилица
21/09/2017 |  20:03 ⇒ 22/09/2017 | 10:27 | Аутор: РТРС

Мјештани Туља угостили пожртвоване ватрогасце (ВИДЕО)

Осим киша које су претходних дана угасиле све пожаре у Херцеговини, требињске ватрогасце данас је обрадовало и лијепо дружење. Мјештани села Туље ватрогасцима су се захвалили на свој начин.
Ватрогасци - Фото: РТРС
ВатрогасциФото: РТРС

Мјесто догађаја - село Туље крајем јула прошле године - ватрогасци се на температури од 40 степени, по кршевитом терену, боре за сваку кућу. Епилог тога је да су сви домови сачувани, али и да им заслуге мјештани нису заборавили.

Мјештанин Васо Колак истиче да ниједна кућа није изгорјела захваљујући ватрогасцима.

- Како им је било, само они знају. Ово је наш знак пажње да им захвалимо, сви се сјете ватрогасаца кад гори и нема воде, а по киши их сви забораве - каже Васо.

Данас су се уз трпезу приређену у ватрогасном дому сви почастили, присјетили се тешких дана током љета, али и насмијали анегдотама које су их знале орасположити. Ватрогасци истичу да су сви били на истом задатку - и мјештани и они.

Ватрогасац Мирослав Вукасовић захвалио се свима који су им помагали када је љетос било најтеже.

Трипо Ћук, командир ватрогасне јединице Требиње, каже да су поносни што ниједна кућа није страдала у пожару и да су почаствовани овим гестом мјештана.

Након два мјесеца без иједног слободног дана, коначно предах за ватрогасце, а све је још и боље када је дан уљепшан на овај начин.