latinica  ћирилица
21/09/2017 |  18:21 | Аутор: РТРС

Политички односи БиХ и Кине - веома добри

Члан Предсједништва БиХ др Младен Иванић примио делегацију Кинеске политичке консултативне народне конференције НР Кине предвођену потпредсједником Маом Пеихуом.
Иванић са кинеском делегацијом - Фото: РТРС
Иванић са кинеском делегацијомФото: РТРС

Члан Предсједништва БиХ др Младен Иванић изразио је задовољство посјетом високе делегације из пријатељске НР Кине, уз увјерење да ће она допринијети побољшању већ добрих билатералних односа.

Пеиху се захвалио на пријему и изразио наду да ће дубоке и традиционалнo пријатељске релације и сарадња наставити да се унапређују на свим пољима од заједничког интереса.

Политички односи између Босне и Херцеговине и Кине се могу оцијенити као веома добри и без отворених питања, речено је током сурета. Истакнут је обострани интерес да се настави са унапређењем сарадње у областима туризма, инфраструктуре и енергетике, гдје је евидентан огроман потенцијал.

Сагороници су изразили задовољство узлазном путањом развоја економских односа Босне и Херцеговине и Кине, нарочито у оквиру механизма „16 плус 1“. Даљње јачање свеукупних односа се сматра једним од спољнополитичких приоритета обје земље, закључено је на сусрету.

Састанку је присуствовала амбасадорка Народне Републике Кине у БиХ Чен Бо.

У име предсједавајућег Предсједништва БиХ др Драгана Човића састанку је присуствовао савјетник Тугомир Туљак, а у и уме члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића састанку је присуствовао савјетник Дамир Џанко , наведено је у саопштењу из Предједништва БиХ.