latinica  ћирилица
21/09/2017 |  17:02 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Крупа на Уни- Рјешавање проблема уз помоћ Владе (ВИДЕО)

Крупа на Уни је погранична и изразито неразвијена општина у Српској. Скроман буџет од 800.000 КМ оптерећен је дуговима које је оставила претходна власт.
Крупа на Уни - Фото: РТРС
Крупа на УниФото: РТРС

Због мањка у општинском буџету, пољопривредним произвођачима се не исплаћују подстицаји за произведено млијеко и месо. Становништво на овом подручју живи углавном од пољопривреде.

Како измирити приспјеле обавезе и уз то рјешавати нагомилане проблеме у области пољопривреде и инфраструктуре, у овој локалној заједници помоћ траже од Владе.

Начелник општине Младен Кљајић каже да им приспјела дуговања чине велику препреку, а она износе 400.000 КМ и општина није у стању да их измири.

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић каже да је ово рубна општина и да веома битна за Републику Српску. Наводи и да ће сагледати неке проблеме на терену као што су клизишта и инфраструктура како би се они ријешили.

Осим неизмирених обавеза према пољопривредним произвођачима, ова локална заједница има проблема и са издвајањима за социјалне категорије становништва. Због недостатка средстава ова давања нису исплаћена од марта ове године.