latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:49 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Зворник: Парастос за погинуле борце

У знак сјећања на 25 погинулих бораца Војске Републике Српске из Челопека код Зворника данас је код споменика у овом мјесту служен парастос и прислужене свијеће.
Зворник - парастос - Фото: СРНА
Зворник - парастосФото: СРНА

Парастос код споменика, који је прошле године подигнут и освештан, служио је мјесни свештеник Раденко Мировић у присуству породица погинулих бораца, мјештана Челопека и представника Градске управе Зворник.

Предсједник Мјесног одбора Борачке организације Челопек Цвико Ерић рекао је да је споменик подигнут у знак захвалности борцима из тог мјеста који су погинули у одбрани и стварању Републике Српске.

"Ово је само мали знак захвалности свих мјештана Челопека према погинулим борцима, који су положили животе за слободу свог народа", навео је Ерић.

Он је подсјетио да су споменик изградили мјештани, уз подршку Градске управе Зворник.

Секретар Градске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Миливоје Марковић истакао је да ће служење парастоса и прислуживање свијећа на овом мјесту на Малу Госпојину, постати традиција.

Марковић је подсјетио да су борци из Челопека учествовали у одбрани Републике Српске скоро на свим ратиштима и додао да су погинули борци из овог мјеста били припадници Зворничке бригаде, која је била у саставу Војске Републике Српске.

Извор: СРНА