latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:29 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

"Процес враћања културних добара одвија се уз повјерење обје стране"

Министри културе Србије Владан Вукосављевић и Хрватске Нина Обуљен Коржинек сагласили су се да је рад међудржавне мјешовите комисије за враћање културних добара на задовољавајућем нивоу, те да се овај процес одвија уз пуно повјерење обје стране.
Београд -Хангџоу - Вуксављевић - Коржинек - Фото: СРНА
Београд -Хангџоу - Вуксављевић - КоржинекФото: СРНА

Министри су на састанку у кинеском граду Хангџоу, одржаном на маргинама Трећег форума о сарадњи у области културе између Кине и земаља централне и источне Европе, констатовали да је размјена у области културе на завидном нивоу са могућношћу унапређења у извођачким умјетностима, као и филмским копродукцијама.

Вукосављевић је позвао Коржинекову да посјети Србију, саопштено је из Министарства културе и информисања Србије.

Делегација Министарства културе и информисања Србије, предвођена министром Вукосављевићем је у званичној посјети Хангџоу, гдје ће учествовати на Трећем форуму сарадње Кине и земаља централне и источне Европе у области културе, који почиње сутра и трајаће до недјеље, 24. септембра.

Вукосављевић ће се сутра обратити учесницима на отварању форума, затим ће се састати са својим кинеским колегом Луом Шугангом и другим званичницима те земље са циљем унапређења сарадње у области културе у оквиру формата "16 плус један" и билатералних односа са Кином.

Назив форума је "Споји срца, подијели културу".

Извор: СРНА