latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:17 ⇒ 16:32 | Аутор: РТРС

Трнинић: Влада да помогне рубним општинама

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас да мале, рубне општине у Српској имају много проблема и да им је потребна помоћ Владе Српске.
Крупа на Уни Трнинић - руководство општине - Фото: СРНА
Крупа на Уни Трнинић - руководство општинеФото: СРНА

Трнинић је данас у општини Крупа на Уни разговарао са руководством те локалне заједнице о актуелним проблемима.

"Разговарали смо о проблемима који муче ову неразвијену, рубну општину, као и о могућим рјешењима", рекао је Трнинић новинарима.

Трнинић каже да ће на основу података које је добио на данашњем радном састанку бити размотрена ситуација и сачињен план помоћи.

"На терену ћемо видјети инфраструктурне проблеме које је потребно ријешити да би задржали људе на овим просторима. Ми смо вољни да помогнемо и да упознамо Владу о овим проблемима", навео је он.

Он је изразио очекивање да ће током слиједеће бити познати конкретни приједлози и активности за помоћ овој општини.

Начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић рекао је да општина има проблема због наслијеђених дуговања, те навео да је планирани општински буџет 800.000 КМ, а тренутна дуговања која нису у стању да измире износе 400.000 КМ.

"Дуговања се односе на социјална давања, доприносе и добављаче. Социјална давања смо исплатили за март ове године, а кад је у питању уплата доприноса, претпосљедњи смо у Српској", додао је Кљајић.

Он каже да су исплаћена дуговања за подстицаје у пољопривреди из 2015. године, а овогодишња нису.

Трнинић и Кљајић су након састанка посјетили мјеста два клизишта на регионалном путу према Босанској Крупи.

Извор: СРНА