latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:00 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Нови Сад- Завршава се манифестација "Дани Српске у Србији" (ВИДЕО)

Умјетничким програмом у Српском народном позоришту у Новом Саду, вечерас ће бити затворена манифестација "Дани Српске у Србији" која је почела 15. септембра.
Дани Српске у Србији - Фото: РТРС
Дани Српске у СрбијиФото: РТРС

Новосађанима је представљена најатрактивнија туристичка понуда и производи Републике Српске. Туристичка организација задовољна је постигнутим ефектима, а дугорочни ће се, кажу, тек видјети, јер све више грађана Србије посјећује Српску .

У Српској која је позната по гостољубивости има шта да се види, али и да се проба. Осим природних љепота и туристичких рута, представљени су кулинарство и вино. Међу најатрактивнијимн дестинацијама промовисани су Баљалука, Требиње, Јахорина, Бијељина, Вишеград и Приједор.

Кроз Вишеград је у првој половини ове године прошло више од 200.000 туриста, а у Требињу је број долазака и ноћења повећан је за 30 одсто.

Туристички караван који се организује већ пету годину заредом заинтересовао је грађане Србије, било да су већ посјетили Српску или не, а привукао је и бројне туристе из Јордана и Сирије који су били у обиласку Новог Сада.

Планине, национални паркови, бање, ријеке, језера... само су дио туристичке понуде Српске која је из године у годину све садржајнија.

У Српској је у овој години регистровано 800.000 ноћења, а претпоставља се да је незванично посјетило дупло више туриста. Овогодишња манифестација "Дани Српске у Србији" имала је 32 програма. Од 15. септембра око 800 учесника представљало је Републику Српску кроз привреду, просвјету, науку, културу и умјетност.