latinica  ћирилица
21/09/2017 |  15:42 ⇒ 15:50 | Аутор: РТРС

Модернизација у фокусу пореских управа Српске и Србије

Пореске управе Републике Српске и Републике Србије ће и у наредном периоду наставити успјешну сарадњу, која се прије свега огледа у размјени искустава из ове области, са циљем што ефикаснијег рада ове двије институције, саопштено је из Пореске управе Српске.
Посјета - Фото: РТРС
ПосјетаФото: РТРС

Истакнуто је то на данашњем састанку делегација ове двије Управе, које су предводили Зора Видовић, директорица Пореске управе Српске и Драгана Марковић, директорица Пореске управе Србије, а који је одржан у Сједишту Пореске управе Републике Српске у Бањалуци.

Овом састанку су присуствовали и представници Управе за индиректно опорезивање БиХ, на челу са директором Миром Џакулом, који су пружили подршку даљој и што чвршћој сарадњи ових институција и узели активно учешће у заједничком пленарном састанку представника ове три Управе, гдје је представљен њихов рад и будући планови.

На састанку у оквиру ове посјете делегације Пореске управе Србије, било је ријечи о више тема које су се односиле на модернизацију и унапређење рада, стратешки приступ у управљању ризицима у области поштовања пореских прописа, али и у вези унапређења услуга пореским обвезницима, те развоја електронских услуга. Поред тога, представници пореских управа Српске и Србије су разговарали и на тему пореских контрола, употребе нових метода у вршењу контрол, али и изазова вршења контрола у е-окружењу, те у вези управљања наплатом пореза и другим актуелним темама из области пореза.

Зора Видовић, директорица Пореске управе Републике Српске, захвалила је колегама из Србије и Управе за индиректно опорезивање БиХ на овој посјети и истакла да су што чешћи радни састаци ових институција веома важни за њихово што боље функционисање, јер су прилика за размјену искустава и усвајање најбољих пракси у раду.