latinica  ћирилица
21/09/2017 |  11:28 | Аутор: РТРС

Роналдо оборио сопствени негативни рекорд

Најбољи фудбалер свијета Кристијано Роналдо неће по добром памтити повратак послије пет утакмица суспензије у шпанском фудбалу.
Роналдо - Фото: AAP
РоналдоФото: AAP

Роналдо је кажњен са пет мечева неиграња због гурања судије у првој утакмици шпанског Суперкупа са Барселоном, а на терен се вратио мјесец дана касније против Бетиса и његов Реал Мадрид је доживио први пораз.

"Краљевски клуб" је на свом стадиону савладан резултатом 0:1, стрелац јединог гола био је Санабрија у четвртом минуту надокнаде времена, док је Португалац своје име поново уписао у књиге рекорда, али овога пута не по добром.

Кристијано је за 90 минута колико је провео на терену, упутио укупно 12 удараца ка голу ривала, без успјеха да се упише у стријелце. То је највећи број шутева који нису завршили у мрежи на утакмици шпанске Примере још од септембра 2015. године, када је исто учинио такође Роналдо.

Момак са острва Мадеира није могао много да се нада јер су само два покушаја ишла у оквир гола, али је тада сигуран био голман Адан.

Иначе, на овом сусрету прекинут је нестваран низ "Краљевског клуба" од 73 узастопна меча на којем је постизао барем по гол, па екипа Зинедина Зидана није успјела да постави нови рекорд, већ је само изједначила онај који је бразилски Сантос поставио између 1961. и 1963. године.

Међутим, француском стручњаку много већу бригу представља то што Реал послије пет кола заостаје чак седам бодова за лидером Барселоном, која има максималан учинак – 15 бодова и гол разлику 17:2.

Извор: Б92