latinica  ћирилица
20/09/2017 |  19:03 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

У Бањалуци отворена Специјална хируршка болница "Др Костић" (ВИДЕО)

У Бањалуци је отворена Специјална хируршка болница "Др Костић". Пружаће услуге из свих хируршких области, осим кардио-хирургије.
Отварање специјалне болнице - Фото: РТРС
Отварање специјалне болницеФото: РТРС

Развој здравствених капацитета са најсавременијом опремом доприноси здравству Српске, поручио је, на свечаном отварању, предсједник Републике.

Новоотворена болница пружаће хируршке услуге из више области, посебно потребне пацијентима са тегобама пробавног система. Тренутно запошљава 10 радника, од којих троје са Бироа за запошљавање. Тај број у наредних неколико мјесеци намјеравају да удвоструче. Почињу у понедјељак.

- Ријеч је о новој опреми, технологија је стара неколико мјесеци. Интерес је да пацијентима што прије дођемо до дијагнозе, тачне дијагнозе, да правовремено лијечимо - рекао је љекар и власник Специјална хируршка болнице "Др Костић" Драган Костић.

Очекују сарадњу са Фондом здравственог осигурања. Српска подржава и приватну иницијативу у здравству. Конкуренција у овој области је добродошла, истиче предсједник Српске.

- Српска је давно изједначила статус јавног и приватног здравственог сектора, те да вјерује да ће ова болница подићи здравствену услугу на виши ниво, што је веома важно за нас - нагласио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Оваквом једном модерно савремено опремљеном болницом похвалили би се и велики европски центри - додао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Свечаном отварању болнице присуствовали су премијерка Жељка Цвијановић, министри и бројни љекари.