latinica  ћирилица
20/09/2017 |  16:01 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Редакција Ђурђевданског фестивала РТРС-а и ове године исказала хуманост (ВИДЕО)

Редакција Ђурђевданског фестивала РТРС-а и ове године је исказала хуманост. Новац од продатих улазница за Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме усмјерен је за набавку неопходне опреме Дјечијег одјељења болнице у Зворнику.
Зворник - донације - Фото: РТРС
Зворник - донацијеФото: РТРС

Побједничка композиција овогодишњег Ђурђевданског фестивала "Мале Виле" извеле су Ива Драгојевић и Теодора Ратковић. Оне су као праве добре виле уручиле вриједну опрему дјечијем Одјељењу болнице у Зворнику. 

- Ми смо дошле овдје у болницу Зворник, донирамо апарате дјеци којој је помоћ потребна - рекла је Ива Драгојевић.

- Обишли смо ово одјељење и видјели смо пуно дјеце којима желим да што брже оздраве - каже Теодора Ратковић. 

Од опреме су уручени дјечији ЕКГ апарат и ултразвучни инхалатор, који је од великог значаја за мале пацијенте зворничке болнице. 

- Ми смо исказали наше потребе, људи из РТРС-а су обезбиједили новце и тако смо дошли до ових вриједних поклона - истакао је директор опште болнице у Зворнику др Милорад Дрљевић.

- Ово је далеко савременији апарат који омогућава лакше инхалирање, дјелотворније је и скраћује и вријеме боравка у болници. Апарат ће нам послужити за бржу и бољу дијагностику, за праћење наших малих пацијената и брже лијечење - изјавила је начелница педијатријског Одјељења др Вера Танацковић.

Радио-телевизија Републике Српске и редакција Ђурђевданског фестивала сваке године цјелокупан приход од продатих улазница усмјерава у хуманитарне сврхе здравственим и школским установама широм Српске. 

- Драго нам је што смо дошли данас зато што су ту наше дјевојчице које су побједнице. односно које су пјевале побједничку композицију Ђурђевданског фестивала ове године и које су дошле да заједно са мном уручимо овај поклон, ову донацију да олакшамо мало овој дјеци и људима који раде овдје - навела је музички уредник Ђурђевданског фестивала Маја Татић.

Укупна вриједност дониране опреме износи четири хиљаде и шест стотина марака.