latinica  ћирилица
20/09/2017 |  15:27 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Бањалука ће поклонити шест ватрогасних возила

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић најавио је данас да ће Град Бањалука у наредном периоду донирати шест ватрогасних возила, те да ће једно од њих добити и општина Дрвар.
Градска управа Бања Лука - Фото: РТРС
Градска управа Бања ЛукаФото: РТРС

- Ово је један од начина да помогнемо општинама које немају властитих капацитета да набаве нова возила - рекао је Радојичић након састанка са начелником општине Дрвар Гораном Броћетом.

Он је додао да ће уз Дрвар ватрогасна возила бити донирана и општинама Челинац, Котор Варош, Љубиње и Босанско Грахово, а да ће једно возило добити Казнено-поправни завод Бањалука, саопштено је из Градске управе.

Радојичић је рекао да је Бањалука пратила овог љета проблеме које су поједине општине имале у вези са пожарима, те да је након ванредног пописа ватрогасних возила утврђено да се њих шест донира, јер је град Бањалука у међувремену набавио нова савремена ватрогасна возила.

Навео је да је на састанку са Броћетом било ријечи и о другим потребама општине Дрвар, поготово имајући у виду да су Дрвар, Гламоч и Грахово међу најзапостављенијим општинама у Федерацији БиХ.

Броћета је захвалио бањалучкој Градској управи и градоначелнику на донацији ватрогасног возила и нагласио да ће ова помоћ бити од великог значаја за Дрвар, с обзиром на то да је то општина са високим процентом шума.

- Ми смо једна од општина у ФБиХ са већинским српским становништвом, која се сусреће са многим неприликама, од природних несрећа до политичких опструкција - истакао је Броћета.

Он је рекао да је са Радојичићем разговарао и о другим видовима сарадње гдје би Бањалука могла да помогне Дрвару.

- Искрено се надам да је ово само почетак сарадње, а нама, као изразито неразвијеној општини, свака помоћ је добро дошла - рекао је Броћета.

Извор: СРНА