latinica  ћирилица
19/09/2017 |  21:42 | Аутор: РТРС

Филмски фестивал Палић међу шест најбољих у Европи

Фестивал европског филма Палић проглашен је у Бриселу једним од шест најбољих и најузбудљивијих фестивала у Европи, у области умјетности, као једини филмски фестивал.
Фестивал европског филма на Палићу - Фото: B92
Фестивал европског филма на ПалићуФото: B92

То изузетно признање уручено је синоћ у Бриселу на свечаној церемонији "2017 EFFE Аwаrds" Илији Татићу, директору Отвореног универзитета (извршног продуцента фестивала), и Мирославу Могоровићу, програмском директору фестивала.

У ширем избору било је чак 715 фестивала, док је у јулу Палићки фестивал ушао у избор од 26 најбољих поставши ЕFFЕ лауреат, одлуком међународног жирија Асоцијације европских фестивала (EFA).

Тада је наведено да је Фестивал Палић препознат као фестивал који посвећено његује "умјетност, добар однос са заједницом и европске вриједности".

ЕFFE - Европа за фестивале, фестивали за Европу који је покренула Асоцијација европских фестивала, портал је намеијњен грађанима и професионалцима који желе да открију европске фестивале и да учествују на њима.

Интернационалним жиријем који је одабрао шест фестивала, за које је наведено да "успостављају трендове", предсједавао је сер Џонатан Милс, композитор и некадашњи директор чувеног Интернационалног фестивала у Единбургу.

Извор: Танјуг