latinica  ћирилица
19/09/2017 |  18:47 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Радници Бање Дворови позвали градску власт на преговоре (ВИДЕО)

Радници Бање Дворови који од 11. септембра штрајкују због седам неисплаћених плата позвали су данас градоначелника Бијељине Мићу Мићића и остале градске функционере на преговоре у петак, 22. септембра, у подне.
Штрајк радника бање "Дворови" - Фото: РТРС
Штрајк радника бање "Дворови"Фото: РТРС

Предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић рекао је новинарима да су челници града и локални одборници писаним путем позвани да се у петак окупе у Бањи Дворови и покушају пронаћи рјешење за стање у Бањи.

Прву седмицу штрајка радници оцјењују као седмицу ћутања, ову су најавили као седмицу дијалога, а уколико се рјешење не пронађе, најављују радикализацију штрајка и свакодневне протесте испред Градске управе у Бијељини.

Окупљени и данас испред сједишта управе Бање Дворови, радници су рекли новинарима да ни руководици колектива протеклих дана нису долазили на посао, тако да сматрају да су и они у штрајку.

Радници Бање Дворови у Бијељини потпуно су обуставили рад захтијевајући од руководства исплату три плате из ове и четири плате из прошле године.

Предсједник Синдиката Бање Зоран Остојић рекао је на дан ступања у штрајк да су радници одрадили врло успјешну сезону на отвореним базенима, испоштовали бањске пацијенте и дали шансу новом руководству, али да више од 50 запослених не може више да преживи без плата.

Рачун Бање Дворови у августу је блокиран због акумулираног дуга.

Извор: СРНА