latinica  ћирилица
19/09/2017 |  18:25 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Додик се састао са амбасадором Италије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас током састанка са амбасадором Италије у БиХ, Николом Минасијем, да је Република Српска стабилна, да републички парламент и Влада функционишу и доносе одлуке упркос мањим покушајима дестабилизације.
Додик - Минаси - Фото: СРНА
Додик - МинасиФото: СРНА

На састанку у Бањалуци предсједник Српске је пренио Минасију да ће за десет дана бити отворено нових 11 километара ауто-пута Бањалука-Добој и да је у току капитална реконструкција Универзитетског клиничког центра Српске у Бањалуци. Навео је и да је почела изградња нове болнице у Источном Сарајеву, те упознао италијанског амбасадора о низу нових пројеката који се раде или су у плану.

Додик је поновио да је БиХ кочничар развоја Републике Српске, да у парламенту БиХ нема већине, као и да Савјет министара нема већинску подршку.

"Одлуке се неријетко доносе без консултација са Републиком Српском и крши се договорени механизам координације, као у случају Уговора о Транспортној заједници", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске подржао је иницијативу италијанског амбасадора да се у средње школе у Републици Српској уведе учење италијанског језика.

Извор: СРНА