latinica  ћирилица
19/09/2017 |  17:45 | Аутор: РТРС

"Америка да престане са ометањем борбе против исламиста"

Руско Министарство одбране је позвало коалицију предвођену војском САД да не омета акције снага сиријске Владе у борби против тероризма, изјавио је портпарол Министарства Игор Конашенков.
Игор Конашенков (фото: Министерство обороны РФ) -
Игор Конашенков (фото: Министерство обороны РФ)

Он је рекао да, што је ближи крај "Исламске државе" у Сирији, то се јасније види ко се, заправо, бори против тероризма, а ко глуми такву борбу у посљедње три године.

"Уколико коалиција не жели да се бори против тероризма у Сирији, треба да се склони с пута онима који то континуирано и ефикасно раде", изјавио је Конашенков.

Конашенков је рекао да су, према извјештајима сиријских команданата, најозбиљнији контранапади и бомбардовање снага сиријске Владе извршено са сјевера, гдје су смјештене снаге сиријске опозиције и америчке специјалне јединице.

Си-Ен-Ен је извијестио да ове снаге "пружају медицинску помоћ милитантима, умјесто да учествују у операцији ослобађања сиријског града Раке", пренио је ТАСС.

"У посљедња 24 часа, снаге сиријске Владе су, уз подршку руског војног ваздухопловства, прешле Еуфрат и наставиле да освајају територију источно од Деир ез Зора и ослободиле подручје од више од 60 километара квадратних на лијевој обали Еуфрата, упркос снажном отпору милитаната 'Исламске државе'", закључио је Конашенков.

Извор: СРНА