latinica  ћирилица
19/09/2017 |  16:33 | Аутор: РТРС

Мектић: Биће процесуирани сви који се врате са страних ратишта

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је данас током сусрета са замјеником амбасадора САД у БиХ Полом Хоровицем да БиХ не може бити уточиште терористима, те да ће сви држављани БиХ који се врате са страних ратишта бити процесуирани и стављени под пуни надзор.
Драган Мектић (фото: youtube.com) -
Драган Мектић (фото: youtube.com)

Током састанка, Мектић и Хоровиц су разговарали о активностима и пројектима који се спроводе у области превенције и борбе против тероризма.

Мектић је истакао да безбједносне агенције раде свој посао добро, као и да остварују изузетно добру сарадњу са партнерским агенцијама у свијету, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Он је додао да је предвиђено јачање капацитета Агенције за истраге и заштиту, те да је иницирана измјена закона и пооштравање санкција за терористичка дјела.

Мектић је упознао Хоровица о активностима на превенцији насилног екстремизма у БиХ, гдје САД пружају значајну помоћ, а разговарано је и о спровођењу пројеката из области граничне безбједности, као и о потписивању споразума о реадмисији, којим се регулише повратак лица која илегално бораве на територији неке од земаља потписница.

Саговорници су разговарали и о наставку сарадње, те о јачању односа у безбједносном сектору.

Извор: СРНА