latinica  ћирилица
18/09/2017 |  07:41 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Мачван: Зар опет да нам овако суде у Истанбулу?!

Милан Мачван, крилни центар Србије, дјеловао је смирено послије меча, али није могао да прећути неке детаље из истанбулског финала.

“Честитам Словенији на првој златној медаљи у историји. Нама су недостајали неки детаљи у дефанзиви да преломимо утакмицу“, било је прво што је Мачван рекао.

А, онда је без нових питања наставио:

“Други пут нам се десило, послије 2010. године, да у Истанбулу имамо овакав третман. Немогуће је да се свирају четири фаула на шуту за три поена, двије техничке, фаул у нападу на Васи Мицићу, који је свиран као техничка... Десило се да Словенци пресјеку контру, а Лучић је био сам у контри, и то није била техничка. Дали смо све од себе и нисмо заслужили овакав третман као најбоља европска репрезентација у овом тренутку“.

Мачван је затим објаснио зашто мисли да је Србија најбоља европска репрезентација.

“Кажем најбоља зато што смо изгарали, почев од Свјетског првенства у Шпанији, гдје смо освојили сребро, па друго на Олимпијским играма, и сада смо опет узели сребро“.

На крају се посебно захвалио публици и медицинском тиму репрезентације.

“Хвала публици која је дошла у Истанбул да нас подржи, истрошили су се и физички и финансијски. Хвала и онима који су нас гледали и бодрили уиз Србије. Поносан сам на момке, на медицинско особље које је учинило све да сваки играч буде 100 одсто спреман за сваку наредну утакмицу“.

И на крају порука:

“Видимо се кад буду кренуле квалификације“.

Извор: Б92