latinica  ћирилица
16/09/2017 |  15:55 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

"Савовање" обиљежило 41 годину рада

Шамачки Књижевни клуб "Савовање" данас је обиљежио 41 годину рада дружењем са представницима општине и књижевницима из Српске и Србије.
Шамац - Књижевни клуб "Савовање" - Фото: СРНА
Шамац - Књижевни клуб "Савовање"Фото: СРНА

Предсједник Књижевног клуба "Савовање" Илија Павловић каже да су сумирани резултати рада од октобра прошле године до данас, те да је у овој години, осим бројних одржаних књижевних вечери, гостовања у другим градовима издато шест наслова.

Шеста књига "Храм Пресвете Богородице у Обудовцу" биће промовисана 21. септембра у Обудовцу, на крсну славу ове цркве.

Он је додао да у Модричи, Доњем Жабару, Пелагићеву и Вукосављу не постоје књижевни клубови, али има много књижевника, те да "Савовање" покрива ових пет општина.

Начелник Службе за друштвене дјелатности општине Шамац Слободан Стојић каже да локална заједница подржава рад "Савовања", те да је препознат велики ентузијазам у раду овог клуба.

Обиљежавању су присуствовали књижевници из Сомбора, Власенице, Бијељине, Брчког, Шамца, Модриче, Пелагићева, Доњег Жабара, Добоја, Прњавора, Бањлуке, Хан Пијесак, Дервенте.

Предсједник Завичајног удружења "Коријени" из Сомбора Душан Секулић рекао је да ово удружење 10 година успјешно сарађује са клубом из Шамца.

"Посјећујемо једни друге, организујемо књижевне вечери. Представници `Савовања` долазе сваке године на велику манифестацију `Матица дијаспора` у октобру која траје три дана, гдје организујемо књижевне вечери, округле столове и дружимо се", додао је Секулић.

Извор: Срна