latinica  ћирилица
14/09/2017 |  17:55 | Аутор: РТРС

Талић: Искористити потенцијале за авантуристички туризам

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић истакао је да Бањалука има велики потенцијал за развој авантуристичког и етно-туризма, те да нарочито има капацитете за туристе који су заинтересовани за слободно пењање на локацијама као што је кањон Тијесно.
Зоран Талић - Фото: СРНА
Зоран ТалићФото: СРНА

Талић је, након посјете пењачком фестивалу "Дрил енд чил", који се одржава у Горњим Рекавицама код Бањалуке, изразио задовољство што је град на Врбасу домаћин трећег Међународног фестивала пењача и хајлајнера који је окупио учеснике из 15 земаља.

"Битно је и да ми, грађани Бањалуке будемо свјесни овог потенцијала, те да Градска управа више ради на томе да се експлоатише ово подручје у туристичком смислу", рекао је Талић новинарима.

Он је додао да ће ова врста тутистичке понуде имати значајно мјесто у комплетној туристичкој понуди града.

"Биће нам циљ да у наредном периоду покушамо да, уз рафтинг, и ову врсту понуде унаприједимо и приближимо туристима", рекао је Талић.

Учеснике фестивала посјетио је и директор Туристичке организације Бањалука /ТОБЛ/ Остоја Барашин који је истакао важност подршке оваквим догађајима и додао да су ТОБЛ и град, у складу са својим могућностима, подржавали "Дрил енд чил" фестивал који већ трећу годину привлачи све већи број авантуриста.

У камповима код Горњих Рекавица и на пењачким смјеровима у кањону Тијесно до 18. септембра дружиће се пењачи из свих крајева свијета, а организатори из Пењачког клуба "Икстрим", осим спортских, припремили су им и различите друге активности.

Осим пењача, посебна атракција су такозвани хајлајнери - акробате који ходају преко једне врсте најлонског ужета, које постављају између стијена преко кањона.

Извор: СРНА