latinica  ћирилица
14/09/2017 |  17:53 ⇒ 18:08 | Аутор: РТРС

Харадинај: Нема доказа да је Рикало чинио злочине

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да министар пољопривреде Ненад Рикало неће бити смијењен јер за оптужбе да је почино ратне злочине нема доказа.
Рамуш Харадинај   (Фото:glasamerike.net) -
Рамуш Харадинај (Фото:glasamerike.net)

"Тужилаштво и Косовска полиција нису пружили доказе да је Рикало био на било који начин укључен у узнемиравање грађана Косова", рекао је Харадинај, пренио је портал Indexonline.

Секретар Алијансе за ново Косово Рахим Пацоли затражо је, наиме, да Харадинај смијени министра Рикала, представника Српске листе, тврдећи да је он починио ратне злочине на Косову и да му зато треба да му се суди.

"Иако је прошло 20 година, оном ко је починио ратне злочине требало би да му се суди", рекао је Рахим Пацоли, пренио је раније данас КиМ радио.

Харадинај је рекао да је са забринутошћу примио неке реакције о могућем ангажовању Рикала у, како је рекао, наводно злостављање грађана Приштине у вријеме сукоба 1999.

Потврдио је да је преко званичних канала писаним путем тражио информације од тужилаштва, ОАК и Косовске полције у вези са тим и да је добио одговор да не постоје докази да је Рикало учествовао у таквим акцијама.

"Као премијер, увјеравам грађане Косова, не само у овом случај, већ и у било којој сличној ситуацији, поступаћу у складу са законом и овлашћењима које имам", рекао је Харадинај.

Извор: Танјуг