latinica  ћирилица
14/09/2017 |  17:04 | Аутор: РТРС

Проблеми око пељешког моста нису сметња за мост на Сави

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изразио је наду да не постоји опасност да проблеми у вези са изградњом пељешког моста буду сметња изградњи моста на Сави, јер је ријеч о два различита пројекта.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

"Када је ријеч о мосту у Градишци, идемо у добром правцу. Дуго времена имали смо опструкцију хрватске стране коју смо ријешили прије пола године уз помоћ Европске комисије", рекао је Трнинић новинарима у Бањалуци.

Захваљујући том договору, каже Трнинић, прије неколио мјесеци одржан је састанак у Градишци на којем није било никаквих спорних питања.

"Хрватска страна нас је увјеравала да је мост у Градишци један од њихова четири најважнија инфраструктурна пројекта, те да ће потребну грађевинску дозволу припремити до краја марта сљедеће године", рекао је Трнинић.

Он каже да је Република Српска, која је завршила свој дио посла, инсистирала да се реализација овог пројекта убрза формирањем комисије која ће припремати тендерску документацију како би одмах по добијању грађевинске дозволе био расписан тендер за избор најповољнијег понуђача.

"Тренутно нема ни једног разлога да овај пројекта не иде у правцу у којем је договорен. Очекујем да ће до јесени почети радови на мосту", рекао је Трнинић.

Извор: Срна