latinica  ћирилица
14/09/2017 |  14:31 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Чубриловић закључке Колегијума НСРС упутио Уставном суду и Влади Републике Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је данас надлежним институцијама закључке са посљедње сједнице скупштинског Колегијума, међу којима и "Службеном гласнику Српске" од кога се тражи да у што краћем року објави све необјављене одлуке парламента.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је закључак упутио Уставном суду Републике Српске од кога Колегијум тражи информацију да ли је одлука о избору чланова у Комисију за спровођење референдума од 23. септембра 2015. године, коју је разматрало Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда, упућена на објаву "Службеном гласнику", сазнаје Срна у највишој законодавној институцији.

Закључак је упућен и Влади Републике Српске од које скупштински Колегијум тражи да у складу са Пословником о раду Народне скпштине достави одговоре на постављена посланичка питања, на које до сада није дат одговор.

На сједници Колегијума Народне скупштине, која је јуче одржана у Бањалуци, опозиција је имала три захтјева - да се "Службеном гласнику" и Уставном суду пошаље ургенција за објављивање скупштинских одлука, те да Влада одговори на сва неодговорена посланичка питања, што је Колегијум и прихватио.

Опозиција је ултимативно тражила да ревизорски извјештаји буду разматрани у наставку 21. редовне сједнице парламента, иако је у складу са скупштинским Пословником о раду ова тачка повучена са дневног реда, а на приједлог Одбора за финансије и буџет.

У опозицији нису прихватили приједлог да ревизориски извјештају буду разматрани на првој наредној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Извор: СРНА