latinica  ћирилица
14/09/2017 |  14:29 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

За објекте у Пословној зони "Рамићи-Бањалука" 1,9 милиона КМ

У Пословној зони "Рамићи-Бањалука" на јавној лицитацији продате су три грађевинске парцеле са четири објекта и припадајућим земљиштем за укупно 1.907.739 КМ, што је за око 300.000 КМ више од почетне продајне цијене.
Бањалука: Пословна зона Рамићи - Фото: СРНА
Бањалука: Пословна зона РамићиФото: СРНА

Из Градске управе је саопштено да је бањалучком предузећу "Јаћимовић" продат "објекат погона савијања профила" са земљиштем укупне површине 7.013 метара квадратних за 1.000.999 КМ.

Електро-машинску радионицу на земљишту површине 2.469 метара квадратних за 514.740 КМ купило је предузеће "ЕТМакс" Бањалука, док је грађевинска парцела површине 5.489 метара квадратних са гаражом и складиштем продата предузећу "21. мај" Бањалука за 392.000 КМ.

Градска управа је ради исказаног интереса привредних субјеката за куповином већ изграђених пословних објеката и земљишта, путем јавног огласа понудила на продају укупно четири грађевинске парцеле са шест објеката у Пословној зони.

За објекте ресторана и комерцијалне службе на парцели површине 4.749 метара квадратних, који су такође понуђени на продају, није било пријављених учесника.

На јавни оглас о продаји ових непокретности у Пословној зони право учествовања имали су домаћи и страни привредни субјекти који обављају производну дјелатност /претежно чиста индустрија/, дјелатност у вези са новим технологијама, развојно-истраживачком и услужном дјелатношћу.

Усменом јавном надметању приступило је укупно осам понуђача који су се пријавили на јавни оглас и испунили услове за учешће у поступку лицитације.

У надлежном Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање истичу да је одлука градске администрације о продаји непокретности у Пословној зони донесена ради стварања повољнијег пословног амбијента, те пружања могућности за повећањем броја запослених у Бањалуци, а све у складу са Студијом економске оправданости за успостављање Пословне зоне "Рамићи-Бањалука".

"Такође, продајом објеката у оквиру Пословне зоне град је остварио значајне приходе, који ће омогућити даљи развој повољног пословног окружења на подручју Бањалуке", рекли су у надлежном одјељењу.

Из Градске управе истичу да Град наставља да улаже у развој зоне у Рамићима с циљем да Бањалука добије што више производних субјеката и тиме више нових радних мјеста у реалном сектору. Тако су крајем августа почели радови на завршетку изградње комуналне инфраструктуре у овој зони, вриједности 925.776 КМ, од чега град обезбјеђује 416.599 КМ, а УСАИД кроз пројекат "РАСТ" 509.177 КМ.

Тренутно је у Пословној зони завршена је лицитација 11 грађевинских парцела и унутар зоне ради десет инвеститора, с тим што је један инвеститор купио двије грађевинске парцеле.

Извор: СРНА