latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:50 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Ђокић у тродневној посјети Нижњи Новгороду

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, Петар Ђокић, изјавиол је да Српска жели наставити да гради већ започету свестрану сарадњу са Нижњим Новгородом, посебно у сектору индустрије, имајући у виду капацитете којима располажу Република Српска и ова руска област.
Ђокић у Русији (фото:Влада.рс) -
Ђокић у Русији (фото:Влада.рс)

Првог дана посјете Ђокић се састао са градоначелницом Нижњег Новгорода Елизаветом И. Солонченко, предсједником Привредне коморе Нижњег Новгорода Дмитријем Красновом, као и представницима пословне заједнице са којима је разговарао у одвојеним сусретима о могућностима даље сарадње. Састао се и са ректором Универзитета Борисом Андрејевичем а студенте балканистике на овом универзитету упознао је са актуелном ситуацијом у Републици Српској и односима које Српска има са земљама региона.

Ђокић, који борави у тродневној посјети области Нижњи Новгород, навео је да је сарадња већ успостављена путем Центра за пословну сарадњу који је отворен у Нижњем Новгороду прошле године.

Он је најавио да ће у наредним данима разговарати и са губернатором области Нижњи Новгород са којим ће потписати документ којим се изражава спремност да се сарадња Републике Српске и ове руске области почне институционално развијати. Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске у Нижњем Новгороду разговараће са представницима институција те области, као представницима пословне и академске заједнице.

Извор: СРНА