latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:33 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

БЛ- Тродневне квалификације за ватерполо Лигу шампиона (ФОТО)

Наредна три дана Бањалука ће бити домаћин прве рунде квалификационог турнира за ватерполо Лигу шампиона.
Ватерполо клуб "Бањалука" - Фото: Facebook
Ватерполо клуб "Бањалука"Фото: Facebook

Осим домаћина, за пролаз даље бориће се руски Синтез Казањ, мађарска Будимпешта, шпанска Тераса и Портуенсе из Португала.

Првог дана турнира - вечерас од 18.30 часова у базену ће снаге одмјерити домаћа Бањалука и Синтез, а од 20.30 часова на програму је меч Портуенсе - Будимпешта.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић примио је данас представнике ватерполо клубова који у Бањалуци учествују на квалификационог турниру за ЛЕН Лигу шампиона и пожелио им добродошлицу, те истакао да је Бањалука град младости и спорта који има богату спортску традицију.

Радојичић је навео да Бањалука први пут организује квалификације за ватерполо Лигу шампиона, које почињу данас и трајаће до недјеље, 17. септембра, на Градском олимпијском базену, саопштено је из Градске управе.

"Вјерујем да ће ово за нас бити лијепо искуство и надам се да ћемо бити добри домаћини. Долазе нам екипе из Русије, Мађарске, Португалије и Шпаније, а за наш клуб је свакако велики успјех и то што учествује на једном оваквом турниру", нагласио је Радојичић.

Ватерполисти код градоначелника Радојичића (ФОТО: РТРС)

Делегат турнира Гади Шварц из Израела, рекао је да, иако је веома кратко у Бањалуци, може да каже да је то лијеп град и да се нада доброј организацији турнира.

Он је нагласио да је за Бањалуку најважније што може да угости ватерполо клубове из различитих европских земаља и да резултат не мора увијек бити у првом плану.

Шварц је пожелио срећу свим учесницима турнира, те захвалио Радојичићу на срдачном пријему.

На турниру још учествују клубови "Тераса" из Шпаније, "Будимпешта" из Мађарске и "Портуенсе" из Португалије.

Тимови који освоје прва два мјеста на турниру обезбиједиће пролаз у другу рунду квалификација.

Улаз на све утакмице је слободан.

Извор: РТРС/СРНА